Aalborgs indre by er klar til jul

Tag turen til Aalborg og nyd en hel unik julestemning i Nordens Paris. Julemarkedet på Gammel Torv mellem Budolfi Kirke, det gamle posthus og det gamle rådhus er i særklasse. Der er masser af boder med juleknas, specialiteter fra hele verdenen. Drik en julebajer, en julesne, eller kast dig ud i den klassiske Glüewein efter tysk og østrigsk forbillede. Børnene kan naturligvis drikke varm kakao i stedet for.

Der vil som altid være et pariserhjul, og du får ikke noget smukkere udsyn over Aalborg end fra netop den vinkel når pariserhjulet er på sin top er dit udsyn ned over det smukke fornyede havnemiljø i en klasse for sig selv. Pariserhjulet er en af de billigste fornøjelser, og den kan anbefales til både børn og voksne, og selv om der er koldt på toppen, kan man så snart man er nede få varmen igen i en af de mange boder.

Vil man i den rette julestemning er der intet der gør det bedre end sne, men i mulig mangel på netop sne, kan man som altid på C.V. Obels plads tage en romantisk skøjtetur, og få et lille glimt af den klassiske New York feeling, hvor man i stort set alle julefilm ser par skøjte hånd i hånd rundt om det store juletræ ved Rockefeller Center.

Juleudsmykningen gennem Aalborgs boulevarder og mange smukke gamle gader er i top. Der spares ikke på lys og grøn, og fra det store juletræ ved Aalborg Kultur og Kongres Center til juletræet på Nytorv strækker sig en atmosfære af hjertevarme i det kolde nord.

Som du stille og roligt bevæger dig rundt i byen er der en liflig duft af godter, brændte mandler, vafler, æbelskiver på stort set enhver cafe, og mon ikke man også kan finde et sted de serverer risengrød. Skulle det ikke være grød som man finder interessant er Aalborg byen med ypperlig michelinniveau af mad og drikke, men også hjemsted for legendariske Fontænen.

Er man primært tørstig er Aalborg proppet med vandhuller, men i juletiden kan man med fordel starte med at gå unden om Jomfru Ane Gade og finde andre steder at starte aftenen. Søgaards bryghus har helt specielle og unikke julebryg, dertil gerne en overdådig julebuffet.

Julegaveindkøbet er naturligvis helt oplagt at foretage i aalborg. Køber du nogle af gaverne i Skalborg i City Syd sparer du penge på parkering for der er det gratis. Men måske skal der købes gaver i Friis eller Salling, og vi fraråder at man parkerer disse steder, det er simpelthen for dyrt og ofte glemmer man at få betalt og så bliver det rigtig dyrt. Find gerne alternativ parkering.

Det er absolut en god ide at se nærmere på Aalborgs udbud af julekoncerter og julemusik, og en oplagt mulighed for at komme i den helt rette stemning inden den forestående højtid. Ligger arrangementet sent er det ikke nogen dårlig ide at tage en overnatning på hotel. Priserne på hoteller i Aalborg er overkommelige, og First Hotel Aalborg, Hotel Aalborg med flere ligger tæt på eksempelvis Musikkens Hus og tilbyder billig og nem parkering oveni.

Kør til Aalborg og parkér din bil i Rendburggade ved First Hotel. Tjek ind med PARKPARK så parkerer du billigere i Indre By end noget andet sted. Tag den hyggelige gåtur op igennem Algade, nyde julelysene og udstillingerne ved Salling. Alene indpakningen af Salling i julelys er noget nær legendarisk, og man må ikke glemme at børn stadig kan falde i svime over klassiske gamle juleudstillingerne med tog, nisserobotter der flytter sig.

Til sidst er der bare at byde alle velkommen til en god og glædelig jul i Aalborg. Vi tror ikke du bliver skuffet og vi er ret sikre på at du kommer igen og igen når du først har været til julemarked i Aalborg en gang.

Udgivet i Hotel Bloggen og tagget , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *